Westendorf

Dorp Westendorf > Het traditionele Westendorf is een hotspot onder Nederlandse wintersporters. Het sfeervolle, kleine plaatsje ligt rustiek gesitueerd rond een schattig kerkje met ui-vormige toren. De unieke ligging ten opzichte van twee immense skigebieden en de typisch Oostenrijkse gezelligheid verklaren de populariteit van dit charmante plaatsje. Naast die fantastische après-ski natuurlijk. Volgens goed Tirools gebruik verandert Westendorf na de winter in een kleurrijke bloemenzee.

Gebied & pisten > In en om Westendorf liggen verschillende oefenpistes. Even verderop ligt een heel arsenaal aan afdalingen voor skiërs van alle niveaus. Gevorderden staan bovendien in een mum van tijd midden in de kolossale SkiWelt en ook voor de pistes van Kitzbühel hoef je sinds 2005 nog slechts drie minuutjes met de bus.

Snowboard / Langlauf > Het funpark Boarders Playground is van alle ´gemakken´ voorzien. Boarders van alle niveaus komen naar Westendorf om de strijd aan te gaan met de zwaartekracht. Voor langlaufers heeft Westendorf een loipenetwerk van meer dan 30 kilometer. Als de sneeuw meewerkt, kun je via Brixen langs een riviertje naar Kirchberg en Kitzbühel langlaufen. Een tocht van bijna 15 kilometer.

Wandelen > Vanuit Westendorf kunnen wandelaars alle kanten op. Door een prachtige vallei langs Brixen richting Kirchberg bijvoorbeeld, of de bossen in, richting Hopfgarten. De Choralpe van 1820 meter, is te voet te beklimmen. Vanaf het bergstation voert een pad van zeven kilometer terug naar Westendorf.

Voor de kinderen / families > De skischolen van Westendorf staan hoog aangeschreven en, voor de kids wel prettig, er kan in verschillende talen gelest worden. De skikinderopvang is de hele dag geopend voor kinderen vanaf 36 maanden. Voor de allerkleinsten is er een crèche.

Après-ski > De naam Westendorf ontbreekt in geen enkel après-skiklassement. In het gemoedelijke plaatsje is het gewoon erg gezellig. Hotspots zijn de Moskito en Gerry’s Inn. De Village Pub trekt een overwegend Engelstalig publiek en de echte nachtbrakers rollen ’s ochtends de Wunderbar uit. Afkomstig van: http://www.snowplaza.nl